stedentrip

Stedentrips

Voor mensen die een korte vakantie willen houden of maar één dag weg willen blijven zijn stedentrips een goede optie. Ze kunnen dan onder andere gaan winkelen, cultuur opsnuiven of proeven van lokale lekkernijen. Men kan een stedentrip geheel op eigen houtje gaan organiseren en dan een uitstapje op maat maken voor de persoonlijke interesses. Dit kan echter veel werk zijn en tijd kosten. Aangezien steeds meer mensen een gebrek hebben aan tijd besluiten zijn om deel te nemen aan een georganiseerde stedentrip.

In het grootste deel van de gevallen gaat men dan naar steden die veel bezienswaardigheden hebben of een sprankelend uitgaansleven. Populaire steden in Europa waar stedentrips naar worden georganiseerd zijn onder andere Rome, Parijs, Londen en Barcelona. Elke stad heeft eigen kenmerken waarom mensen er graag één of meerdere dagen verblijven. Zo zullen mensen naar een stad reizen om er de laatste mode te bewonderen en er te winkelen. Maar ook het doen van kerstinkopen is een redenen om een stedentrip te maken.

Stedenvakantie

Een vakantie is een periode dat men niet hoeft te werken of een school moet bezoeken. Gedurende deze periode trekken veel mensen erop uit. Dit kan onder andere betekenen dat ze de rust van de vrije natuur opzoeken, een rondreis maken door onbekend gebied of een stedenvakantie boeken.

Tijdens de stedenvakantie verblijft men in de meeste gevallen in een accommodatie in de stad waardoor men niet ver hoeft te reizen voordat men op een interessant plaats is aangekomen. Dit kan zowel een hotel, een pension als een vakantiehuis zijn. Uiteraard is dit afhankelijk van de persoonlijke voorkeur van de stedenreiziger als van de samenstelling van een eventueel reisgezelschap en de financiële middelen.

De afstand die u wilt afleggen om bij de plaats te komen waar de vakantie zal worden gehouden hoeft dus ook niet per definitie lang te zijn. U kunt dan zowel op eigen gelegenheid als met een georganiseerde busreis de plaats van bestemming bereiken. Uiteraard is dit een ander verhaal wanneer u bijvoorbeeld een stedentrip in de VS heeft geboekt.

Citytrip maken

Citytrips zijn vaak relatief korte reizen, van soms zelfs maar één dag, naar een stad om daar de sfeer en cultuur te proeven, er te winkelen of toeristische trekpleisters te gaan bezoeken. Hoewel er verspreid over de wereld verschillende steden zijn die populair zijn bij reizigers spannen de volgende de kroon:
New York: hier kan men niet alleen vele historische gebouwen (zoals het Vrijheidsbeeld) bezoeken maar ook winkelen of van het uitgaansleven genieten. Doordat de stad buiten Europa ligt duurt een stedentrip hier meestal meerdere dagen en reist men per vliegtuig.
Londen: naast winkelen kan men hier een groot aantal toeristische trekpleister bezoeken zoals bijvoorbeeld de Big Ben, de Towerbridge en Saint Paul’s Cathedrale. Verder kan men er de avond en nacht doorbrengen in het bruisende uitgaansleven van Londen.
Parijs: deze stad is niet alleen befaamd om haar bezienswaardigheden (bijvoorbeeld de Eiffeltoren, L’Arc de Triomph en de Notre Dame) maar ook vanwege haar connectie met de modewereld waardoor men hier graag gaat winkelen om de laatste mode aan te kunnen schaffen. Het uitgaansleven is met name beroemd omdat Frankrijk een uitstekende keuken heeft. Een van de beroemdste en veel bezochte nachtclubs van de stad is de Moulin Rouge.
Rome: vooral een stad met een rijke historie en veel oude gebouwen uit de tijd van de oude Romeinen die zeer het bezichtigen waard zijn maar ook het Vaticaan waarde Paus verblijft (een kleine stadstaat binnen Rome) trekt vele bezoekers. Verder kan men er genieten van Italiaanse lekkernijen in diverse cafés en restaurants.
Wenen: deze schitterende plaats is met name bekend om haar opera en haar oude gebouwen met hun karakteristieke bouwstijl.